sunnuntai 14. elokuuta 2016

Hereafter on julkaistu!

Painokset saapuivat nopeammin perille, kuin osasin kuvitellekkaan ja niissä ei myöskään ollut painovirheitä yms. Kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti!

Sarjakuva on siis juuri nyt luettavissa DeviantArt-galleriastani ja fyysisiä kopioita on saatavana Storenvy-kaupassani, jossa ostomahdollisuuksiin kuuluu Suomen sisäinen myynti ja postitus! Siellä maksutavaksi käy Paypal.

Vielä kerran tosiaan niille, jotka eivät mahdollisesti ole seuranneet tätä projektia alusta saakka:
Hereafter on paranormaali tarinapainoitteinen sarjakuva, joka perehtyy unien mysteereihin, etenkin selkouniin ja unihalvauksiin. Tarina on kuvattu anonyymin tallaajan näkökulmasta, jotta päähahmo olisi mahdollisesti samaistuttavissa lukijalle.
Koko sarjakuva on värillinen/harmaasävyinen ja toteutettu perinteisin välinein, hyödyntäen kehittelemääni leikkaa-liimaa-tekniikkaa. Lehti on B5-kokoa, englannin kielinen ja kokonaisuudessaan 24 sivuinen (sarjakuva on 22 sivua pitkä).


Lue Hereafter TÄSTÄ linkistä!
Ja osta Hereafter TÄSTÄ linkistä!

Suuret kiitokset Picasetille nopeasta ja sujuvasta painopalvelusta ja kiitos kaikille lukijoille ja muille kanssataiteilijoille ja tukijoilleni, siitä että tämä projekti pääsi päätökseensä! ♥

torstai 11. elokuuta 2016

Ohops, menikö kesä jo?

Niin se vaan tosiaan äkkiä hurahti jo tuo kesä, vasta nyt olen alkanut sisäistämään että se on jo kohta ohi.
En tosiaan päivittänyt tänne ollenkaan pariin kuukauteen syistä, jotka saatattekin jo arvata (katso aiempi postaus). Oli kyllä tarkoitus kesä- ja heinäkuussa päivittää tuosta Hereafter-projektista, mutta huomattavasti helpommaksi kävi koota isompi postaus projektin lähestyessä loppuaan ja tehdä pieniä tilannepäivityksiä ja jättää aivopieruja Twitterin puolelle.
Art vs Artist-haaste
Kesäkuussa saimme vieraita toiselta puolelta maapalloa Benin vanhempien viipyessä meillä pari viikkoa. Pyörittiin aika paljon tällä meidän pohjoisella kotialueella ja hiukan jopa Ruotsin puolella. Kesäkuu oli aika sateinen (yhtenä aamuna satoi jopa räntää, voitteko kuvitella?!), kun taas heinäkuu kuuma ja ukkosia pursuava. Aurinkoisina päivinä on tullut myös pyöräiltyä paljon ja monesti eksyin joen rannalle heittelemään kiviä ja olemaan vaan. Kyllä aivotkin välillä happea tarvitsee kaiken työn keskellä.
Kuten itse jo vähän arvelinkin, 5Nights jäi hiukan jäihin toisen sarjiksen tullessa selvästi tärkeämmälle sijalle. Uusin sivu on lojunut pitkään luonnosvaiheessaan, mutta kunhan tästä uusi lukuvuosi starttaa käyntiin, niin voin taas piirtää onnellisena turrisarjakuvaani luennoilla.

Kun olen pitänyt taukoja Hereafterin piirrosta, piirsin joko jotain aivan muuta tai pelasin videopelejä. The Vanishing of Ethan Carter ja Homesick menivät läpi, jonka jälkeen Steamin kesäalesta rupesin pitkästä aikaa pelaamaan taas Alan Wakea ja päädyin myös tahkoamaan läpi Dust: An Elysian Tailia.

Kuten myös näkyy, eksyin hiukan Don't hug me I'm scared-youtubesarjan äärelle. Pakko vaan antaa respectiä kaikille, jotka olivat siinä mukana tekemässä. Aivan mahtavasti toteutettu videosarja.
Lainaus on PT-pelistä (Silent Hills Playable Teaser)
Päästiin myös pitkästä aikaa Kawan kanssa hengailemaan ja oli nastaa piirtäessä ja kävellessä ulkona Pokemoneja metsästäen. Uskallettiin käydä jopa uimassakin ja lähtihän se talviturkki hiiteen tälle kesälle. Jotenkin meillä kahdella syntyy aina sellainen inspiroiva ilmapiiri ja sitten ollaankin innoissaan rustaamassa ties mitä. :3
Ja tämänkin sarjan toinen vuosipäivä meni jo. Kyllä se aika vaan rientää..
Tulipas tylsän kuuloinen postaus, kun suurinosa kesästäni on tosissaan mennyt tuolle Hereafterille. B)
Mutta eipä tässä. Kuten jo mainittu, Hereafterin painatus ja kopioiden saapuminen kotiovelle on itseasiassa niin lähellä, että jo ihan jännättää..
Syyskuussa tosiaan pitäisi alkaa uusi lukuvuosi ja tämä elokuu on vielä asioiden järjestelyä Hereafterin myymisen ja mainostamisen suhteen ja raporttien kirjoittamista amkille. Koitan tässä vielä edes pikkasen lomaillakin, että jaksaa sitten koulussa. Ja ensiviikolla tulee olemaan myös kivaa luvassa, kun pääsen tapaamaan yhden nettikaverini kasvotusten. :3

Kiitoksia lukemisesta♥

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Loppu lähestyy...

Ensimmäisen ison omakustannesarjakuvani, Hereafterin, pian lähestyvän valmistumisen kunniaksi haluan nyt tuhraista ajatuksia kokoavan blogimerkinnän kaikilla work in progress-kuvilla, joita heittelin aina välillä Twitteriin kesä- ja heinäkuun.


Tarinan perusideahan minulla oli tarkoitus käyttää viimekesän sarjakuvakurssilla, mutta sille ei oikein tullut mahdollisuutta kurssin suppeuden vuoksi. Ja koska koitan niin paljon kuin suikin tunkea omia projektejani kurssitöiden sekaan tai sovittaa niitä edesauttamaan opintojani, niin animaatiokurssilla työstämäni trailerin jälkeen koko projektin toteutuminen oli lukkoon lyöty. Tämä tulee tapahtumaan, aivan sama mitä muut sanoo.

Animaation jälkeen käsikirjoitus ja tarinan hiominen oli aikalailla sellaista "henkistä ja taiteellista ummetusta" (anteeksi mielikuva), koska tarinan aihe on niin fiktiota, tiedettä ja jopa uskontoa ja filosofiaa yhdistävää. Koitin tietenkin myös aina muistuttaa itseäni ottamatta aihetta liian vakavasti, ettei tarinan suunnittelu jumittuisi jokaisen faktan ja yksityiskohdan loputtomaan hiomiseen. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi fiktiivisestä tarinasta (ja teoriasta).
Toiseksi päänvaivaksi nousi se, etten halunnutkaan käyttää trailerissa ilmestyvää pikkupoikaa päähahmona. Oli mielenkiintoista kokea se, kuinka päätyy muuttamaan alkuperäisen päähahmon sivuhahmon rooliin. Päähahmon päättäminen oli siis haaste itsessään, kunnes sarjakuvaa tukevaa tekstimateriaalia kirjoittaessani ja siten koko tarinan tunnelmaa luodessani creepypastamaiseksi, päädyin erikoiseen ratkaisuun. Päähahmo on siis normaali anonyymi tallaaja, jonka nimeä ja sukupuolta ei kerrota, ja joka voisi olla aivan kuka tahansa, jopa mahdollisesti lukijalle samaistuttava.
Kevät oli tosiaan tätä intensiivistä käsikirjoittamista (tein myös kansikuvat), kunnes kesällä pääsin tosi toimiin. Molemmilla kesä- että heinäkuulla tuli tehtyä töitä se 10 sivua per kuukausi tahdilla. Onhan se ollut väsyttävää ja välillä nyt jännättää, että saanko levättyä ollenkaan ennen uuden lukuvuoden alkua, mutta on tämä ollut silti todella antoisaa. Oli jo melkein sellainen tunne, kuin tekisin sarjakuvaa työkseni. Paras tunne on ollut se kun kaikki piirto valmistui ja sain pidellä valmiita sivuja käsissäni ja tosissani todeta: "mä tein tän". ja se tunne kun pääsee vaihtamaan uuden terän askarteluveitseen👌

Tussi- ja miniatyyrivälineeni tottakai päätyivät myös kovaan käyttöön ja välillä varsinkin loppua kohden sai pelätä että suurinosa tusseista ja väreistä, joita juuri eniten tarvitsin loppuisivat kesken. Kynsilakanpoistoainettakin tuli käytettyä tekstuurien tekemiseen. Paljon.

Entäs tämä elokuu? Erilaisia kauppapaikkoja olen selvitellyt, joissa voisin maailmanlaajuisesti myydä Hereafterin lisäksi esim. maalauksiani ja muita taidetuotteita ja totta kai, sarjakuvan taitto ja painatus. Olen ollut viimepäivät tiiviissä yhteydessä helsinkiläiseen digipainoon ja toivon mukaan piakkoin pitäisi valmiit kopiot saapua perille.

Teen vielä erillisen postauksen, jossa kerron mistä ja miten voitte ostaa ja lukea valmiin sarjakuvan.
Varmaan pian teen myös toisen merkinnän, jossa kerron muita kesän kuulumisia.

Maali tosiaan lähestyy tämän projektin kanssa. Kiitoksia lukemisesta ja suuret kiitokset tälle pienelle yleisölleni, joka on osoittanut lähes alusta saakka mielenkiintoa projektiani kohtaa!♥